El Saltant de l'Aigua

Aquest passat diumenge, tres socis de l’A.E.Blancafort (Ricard, el Gerard i Pau), aprofitant la nevada que va deixar blanc gran part del nostre país, varem decidir anar a fer la via ferrada “El Saltant de l’Aigua” a Figuerola del Camp.

A les 9 del matí, jo (Gerard) i el Pau, vam trobar-nos a Figuerola del Camp amb el Ricard al pàrquing de l’església. Feia fred, uns 5ºC, però ben tapats, equip a l’esquena i a caminar.

El camí és un GR i s’agafa al mateix pàrquing, estava glaçat i fora blanc, quasi be 20cm de neu. Després de caminar uns 2km s’inicia un senderó senyalitzat, i seguint les marques de color rosa, et deixa al peu de la via.

Sorpresos pel bon estat de la via a primer cop de vista, ens equipem, ens fem la foto d’equip i amunt! El Ricard es va posar primer per obrir la via, el Pau segon ja que, amb 12 anyets, és novell i jo últim. La via és curta i fàcil, però amb un desplomat al final que t’obliga fer un bon esforç. Ja a dalt, només ens quedava baixar cap al cotxe pel mateix GR pel que havíem pujat.

Una vegada al poble i després d’una petita guerra de neu, ens traiem l’equip i anem a fer un cafè amb llet ben calentet per combatre la temperatura del carrer.

Ha estat un bon matí en bona companyia, bona ferrada i millor paisatge. Esperem repetir-ho ben aviat!

SALUT!